Интериорна фотография

Остави снимките да говорят и да рекламират твоя бизнес.

Доброто онлайн представяне за твоя бизнес е от ключово значение в настоящата дигитална среда. Качественото и постоянно присъствие в социалните мрежи играе толкова важна роля за всеки един бизнес, че е немислимо то да се случва без добри и качествени професионални снимки. Те са начин да се привлече вниманието на потенциалните клиенти, да се укрепи лоялността на настоящите такива и да се отличиш от конкуренцията драстично.

Но защо е толкова важно да направиш професионални снимки за своя бизнес, да заснемеш интериора и екстериора твоя хотел, ресторант, салон за красота, спа център, фитнес и т.н. Как те ще ти помагат за подобряване на онлайн присъствието на бранда ти? Заслужават ли си инвестицията? В следващите редове ще отговорим на тези въпроси и ще разгледаме важността на добрата фотография за твоя бизнес.

Защо е важно да се довериш на професионалист в заснемането на качествени снимки на своя бизнес?

Качествените фотографии предоставят възможност за представяне на мястото ти, както за изразяване на стила, атмосферата и качеството на използваните материали. Ето някои от основните причини поради които професионалните снимки са от изключително съществено значение:

  • Привличат внимание. Както знаем първото впечатление има огромно значение. Добре заснетите, добре осветените, добре премислените снимки могат да привлекат вниманието на потенциалните клиенти и гости много по-успешно от набързо, некадърно направени снимки с телефон, или дори направени с професионален фотоапарат, но без знания и липса на умения у фотографа.
  • Ще увеличат приходите ти. Напълно логично е с привличането на повече внимание върху бизнеса си, е да увеличиш и приходите от него.  Да, твоят успех ще зависи и от редица други фактори, но със сигурност професионалните и качествени снимки, представящи автентично, достоверно и реално твоя бизнес, ще са една инвестиция която ще се върне многократно в бизнеса ти.
  • Ще увеличат твоята репутация. И клиентите и конкуренцията ще признаят предимството, значението и вниманието, което отделяш за качественото представяне на своя бизнес.
  • Увеличават доверието в твоя бизнес. Когато клиентите видят, че отдаваш достатъчно внимание на детайлите, поддържаш актуални социалните си мрежи, стремиш се да качваш ново снимково съдържание като доказателство за качествената работа, то тяхното доверие в услугите, които предлагаш ще се повишава.
  • Подчертават уникалността на мястото. Професионалният фотограф с опит знае как най-добре да подчертае уникалните характеристики на твоето място, как да го направи по-запомнящо се, по-привлекателно и по-отличаващо се от конкуренцията. Той ще планира кога е най-подходящото време, ще прецени най-добрата светлина, ще премисли много внимателно техниката, която ще му е необходима и с която да работи, ще реши правилните ракурси и ъгли за заснемането, както и ще вземе предвид всеки необходим детайл, за да подчертае красотата и стила на мястото.
  • Предизвикат желание у клиента да бъде твой гост още докато седи у дома. Добрите фотографии ще предизвикат интереса на бъдещия клиент да посети твоето място, да опита твоята храна, да отседне в твоя хотел и да се наслади на прекрасната атмосфера, която вижда и усеща от снимките.  С добрите снимки ти позволяваш на своите клиенти да се видят вече като твои гости. Те ще бъдат подканени и ще бъдат приветствани като желани гости. А ставайки и реални клиенти на твоя бизнес, ще имат усещането, че се връщат на място, на което вече са били. За тях това ще е вълнуващо преживяване и връщане на място, което вече харесват и обичат, а не отиване в непознатото.  Ще се почувстват спокойни, дошли на сигурно място и определено ще се повиши желанието им да прекарат повече време, ползвайки твоите услуги.
  • Ще отвееш конкуренцията. Бъди сигурен, че твоите конкуренти не отдават такова голямо значение на добрите и качествени фотографии. За съжаление фотографията все още е подценявана и много хора си мислят, че могат да се справят сами със собствените си “фотографски” умения и боравене с телефони и фотоапарати за любители. Осъзнавайки нуждата от това да наемеш фотограф с опит и знания, вече ти дава предимство през всички останали.
  • Ще подобрят визуалното съдържание и изглед на твоите социални мрежи. Знаеш, снимките са изключително важна част от всяко едно представяне. Те са необходимо за твоя уебсайт, за Facebook страницата, за Instagram профила, помагат ти всяка една реклама, ползват се в медиите, брошурите, презентациите, интервютата, навсякъде, където можеш да намериш своите клиенти.

А колко често трябва да обновяваш снимките, които правиш за своя бизнес?

Мечо Пух е казал “Колкото повече, толкова повече!” А ние ти казваме “Колкото по-често, толкова по-добре!” Тази актуалност на информацията и на снимките, които качваш и споделяш в социалните мрежи, ще повишат доверието, което клиентите и аудиторията ти имат към теб и твоя бизнес. Чрез тях ти ще покажеш, че поддържаш бизнеса си, стремиш се към висококачествено обслужване, държиш на чистотата, държиш на честността спрямо гостите си, цениш своите клиенти като правиш всичко по силите си те да бъдат осведомени и информирани, за да вземат правилно решение като посетят твоя обект и станат твои клиенти.

Не се притеснявай да бъдеш различен и да предлагаш на аудиторията си и на потенциалните си клиенти различни и интересни фотографии. Помисли за снимки с дрон, за 360 градусови кадри, дори добави и виртуална разходка. Позволи на гостите да бъдат твои гости още преди да са станали такива. Нека почувстват приключението, за да пожелаят и да го изживеят.

Инвестирай в дългосрочната работа с професионален фотограф за твоя бизнес. И бъди сигурен, че тази инвестиция ще се възвърне многократно.

ПРОЕКТИ

Вдъхнови се

имаш нужда от персонално решение?

Свържи се с нас, за да запазим час за среща с фотограф и да обсъдим твоите нужди и желания.