Инфлуенсър маркетинг

Може да си запознат с портретната фотография, независимо дали става въпрос за семейни портрети или за заснемане на специални, емоционални моменти (като сватба, бременност, кръщене). Но някога изпитвал ли сте вълнението да видиш себе си, своите деца и семейство като истинска и жива картина, но от друго време, друг период и друга атмосфера?

По какво fine art фотографията се различава от обикновената фотография?

Повечето фотографи се специализират в улавянето на конкретен, важен момент в живота на човек, като например сватба, раждане на дете или завършване. Въпреки че тези снимки не винаги са в документален стил, те обикновено не са много позирани или стилизирани. Особено силна е тенденцията през последните десет години, в които се залага на уловените емоции, истински моменти и взаимодействие между хората (и това е абсолютно нормално).

Художествената fine art фотография, от друга страна, е замислена да бъде произведение на изкуството. Тя се съсредоточава върху изразителната и естетичната стойност на изображението. Това произведение е вдъхновено от работата на майсторите в изобразителното изкуство, живописта, скулптурата, музиката, поезията и дори архитектурата! Днес то се претворява и във фотографията, където художник е именно фотографът. Умело използвайки различни похвати той пресъздава атмосферата и усещането, които са се зародили във въображението му.

Този тип фотография често се прави в студио, където се създават по-артистично стилизирани изображения. Те са смесица от реквизит, дрехи, грим, прическа, създадена атмосфера, но и от внимателна работа със светлина, подходящ избор на камера и обектив, както и на специфична обработка и корекция на цветовете в постпродукцията. Спомни си снимките, които би извадил от стария сандък на прародителите си. Най-вероятно ще намериш една или две от този тип снимки, които живеят там.

Защо трябва да избереш FINE ART фотографията за теб и твоето семейство?
Художествената fine art портретна фотография предлага нещо уникално – ти и твоето семейство, снимани и представени като произведение на изкуството. Преди появата на фотографията семейните портрети са били рисувани и за тях се е налагало човек да седи с часове неподвижен. Днес това е улеснено.

Този тип художествени портрети са създадени, за да бъдат изложени на стената като силно въздействат и предават емоцията с ярък и отличителен стил. Тези изображения изглеждат зашеметяващо върху големи платна. А споделени в социалните мрежи те ще те отличат от всички останали.

Кой може да участва в такъв тип фотосесия?

В тази фотосесия могат да се включат всички желаещи – семейство, приятели, цялата рода дори. Добре е облеклото да бъде съобразено предварително и дрехите на всички да са в еднородни и във взаимодопълващи се цветове. Винаги е добра идея да заложите на бяло, сиво, бежово, кафяво, черно и пастелни цветове. Старайте се дрехите да нямат надписи, щампи, райета, карета и всякакви разсейващи погледа елементи. Не се притеснявайте да обсъдите с екипа на Photo Lounge идеите си.

Fine art портретите са високо ценени и предпочитани именно, защото улавяйки същността и характера на обекта, те се превръщат в семейна реликва за бъдещето. За нас е вдъхновяващо удоволствие да те поканим в студиото, където заедно да създадем безценен, безграничен и стойностен във времето шедьовър.

EMOTIONS

Емоциите са вътрешните ни сили, които пречупват живота ни по най-неочаквани начини. Силата им ни оформя и вдъхновява. Те са това, което прави човека богат, а дните му – вълнуващи. От радостта до тъгата, емоциите ни правят по-живи, по-интересни и по-динамични същества. А изразяването на тези емоции е ключът към разбирането и приемането на самия себе си. Споделяйки нашите радости, болки, страхове и надежди, ние създаваме връзки, които са по-силни от всяка стена, изградена от думи или мълчание. Не трябва да се страхуваме да изразяваме нашите емоции. Те са наш уникален подпис върху живота. 
Именно за тяхната сила е създаден и креативния проект на фотограф Виолета Пефтичева – “Emotions”. Той представлява колаж от 9-12-16 снимки, изразяващи различните емоции на човек/семейство/приятелска група.

ПЕРСОНАЛНИ ИДЕИ И ПРОЕКТИ

Тук единственото ограничение е в твоите фантазии и мечти. Разгърни въображението си, вдъхнови се, сподели с нас своята идея и нека заедно да я превърнем в реалност.

ПРОЕКТИ

Вдъхнови се

Резервирай своя час

Със сигурност сме те вдъхновили и очакваме да чуем как да сбъднем мечтите ти